Novi turbomolekularni črpalni sistemi HiCube Neo

12. 02. 2024
Novi turbomolekularni črpalni sistemi HiCube Neo

Slaba novica je, da se model HiPace 80 poslavlja, nadomestil ga bo HiPace 80 Neo.
Prav tako pa so prenovljeni tudi črpalni sistemi HiCube ECO, classic in PRO.

Pfeiffer Vacuum je predstavil novo turbo vakuumsko postajo HiCube Neo z zmogljivostjo od 80 do 800 l/s, ki je idealna za zahtevne aplikacije visokega in ultra-visokega vakuuma. HiCube Neo je prilagodljiv različnim aplikacijam z različnimi predčrpalkami, kot so membranske, oljne rotacijske, spiralne in večstopenjske Roots črpalke. Ta nova turbo vakuumsko postaja je zato primerna za uporabo v industriji in raziskavah ter razvoju. Tipične uporabe segajo od analize plinov in kalibracije vakuumskih merilnikov do izsesavanja kriostatov in uporabe na vakuumskih pečeh. Vsestranski HiCube Neo se prilagaja zahtevam - od kompaktne namizne rešitve do samostojne enote.

HiCube Neo takoj pripravljen za uporabo. Florian Henß, produktni vodja pri Pfeiffer Vacuum, pojasnjuje: "HiCube Neo predstavlja napredek v vsakem pogledu. Njegove prednosti so v naprednih funkcijah in uporabniško naravnanem dizajnu. Intuitivno upravljan 7-palčni zaslon na dotik, daljinsko upravljanje prek spletnega strežnika in podrobno beleženje podatkov so le nekatere funkcije, ki ga naredijo izjemno uporabniku prijaznega in učinkovitega."

Odprta zasnova olajšuje vzdrževanje in omogoča enostaven dostop do komponent. Energetsko učinkovit način pripravljenosti predčrpalk zmanjšuje porabo energije in s tem zmanjšuje obratovalne stroške.